Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μόνο με την ουρά.
- Παίρνουμε τα κεφάλια και τα σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και λίγο λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες σε τηγάνι με φρέσκο κρεμμύδι τις σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν όλα μαζί.
- Έχουμε βράσει τα μπαβέτε σε νερό με λίγο λάδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος και μέλι. Ρίχνουμε τα μπαβέτε, τα γυρνάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε μερικά κυβάκια τυρί φέτα. Τα γυρνάμε μόνο μια φορά ακόμα και σερβίρουμε.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...