από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο
- μαϊντανό
- άνιθο
- βασιλικό
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Λιώνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά ψιλοκομένα (την ποσότητα την καθοριζουμε ανάλογα με την προτίμηση μας).
Το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και κλείνουμε καλά!
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Λιώνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά ψιλοκομένα (την ποσότητα την καθοριζουμε ανάλογα με την προτίμηση μας).
Το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και κλείνουμε καλά!
MORFAT Creamy
Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...
Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί
Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...
Φορμαέλλα Παρνασσού
Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...