από
ntantia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΠΕΣ
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι μέτριο ψιλοκομμένο
- ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. καβουρόψιχα ή σουρίμι (πάστα καβουριού)
- 50 γρ. μπρικ
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα ή το σουρίμι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, έως ότου τα λαχανικά μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τέλος το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.
Μόλις βράσει η σούπα, αλατίζουμε και πολτοποιούμε με το πίμερ ή το μπλέντερ. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σούπας και στολίζουμε με μαϊντανό και μία κουταλιά μπρικ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα ή το σουρίμι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, έως ότου τα λαχανικά μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τέλος το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.
Μόλις βράσει η σούπα, αλατίζουμε και πολτοποιούμε με το πίμερ ή το μπλέντερ. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σούπας και στολίζουμε με μαϊντανό και μία κουταλιά μπρικ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...