ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕΛΙΟΥ

 

Υλικά
  • 400 γραμ. Φαστ με μέλι
  • 200 γραμ. ζάχαρη (8 κουτ. σούπας)
  • 1 αυγό
  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμ. σταφίδες ραντισμένες με ρούμι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα ποσότητα όσο ένα καρύδι και τη ρίχνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, έτσι ώστε να πάρει ακαθόριστο σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-25 λεπτά.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ