Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και λαδώνουμε ένα
ταψάκι.
- Λιώνουμε τις μισές σταγόνες σοκολάτας μαζί με τη μαργαρίνη σε
μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σταδιακά τα αβγά, το
αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σόδα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και τους
ξηρούς καρπούς.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 18-22 λεπτά.
- Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και κόβουμε σε
κομμάτια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...