ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
BRUSCHETTE ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Υλικά:
- μιά γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φετούλες
- ντομάτα κομμένη σε φετούλες
- μοτσαρέλα κομμένη σε φετούλες
- αάτι, πιπέρι και ρίγανη
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία
- Πάνω σε κάθε φετούλα, βάζω μιά φετούλα ντομάτα, την αλατοπιπερώνω, από πάνω βάζω την μοτσαρέλα και μετά ρίγανη.
- Βάζω σε προθερμασμένο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το ψωμάκι.
Καλή επιτυχία
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...