Παραγωγική Διαδικασία:
Σε σχετικά καινούργια βαρέλια και θερμοκρασία 11οC. Παλαίωση 3-6 χρόνια. Μπορεί όμως να παραμείνει για 20-25 χρόνια αποκτώντας περίεργα αρώματα πούρου και αμύγδαλου.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Όμορφο και έντονο χρώμα με χαρακτηριστικά που θυμίζουν κορίανδρο. Συνδυάζει την μεταλλικότητα του Chablis και το Brio των Premiers Crus.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ψάρια με σάλτσα, πουλερικά και λευκό κρέας.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...