Παραγωγική Διαδικασία:
Ελαφρό πάτημα. Το κρασί δεν αφήνεται στο μούστο για να μην επηρεαστεί η λεπτότητά του. Ζύμωση μέσα σε δρύινα βαρέλια και θερμοκρασία 20-25ο για 15-20 μέρες. Ωρίμανση για 8-10 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Άρωμα λουλουδιών και δροσερών φρούτων, με μία ελαφριά αίσθηση στο στόμα. Κρασί με απαλή γεύση με μία όξινη νότα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει όλα τα ψάρια, τα όστρακα και ορισμένα είδη τυριών.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ