Παραγωγική Διαδικασία:
Μετά από πολύ προσεκτική πίεση και απομάκρυνση των ακαθαρσιών, ο χυμός των σταφυλιών τοποθετείτε σε βαρέλια και η ζύμωση γίνεται σε κάβες αρκετές εβδομάδες κάτω από καθημερινή παρατήρηση. Μετά από 8-9 μήνες ωρίμανσης, δοκιμών, φιλτραρίσματος το Grand Cru εμφιαλώνεται και εδώ... ξεκινά το μυστήριο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Αυτό το κρασί με τις πράσινες αποχρώσεις αναδυκνύει αρώματα από μέλι, αποξηραμένου λεμονιού και κρίνου. Η ιδιαιτερότητα των Grand Cru της περιοχής του Chablis και ειδικά των Les Clos είναι ότι συχνά παλαιώνουν για μεγάλες χρονικές περιόδους. Υπάρχουν κρασιά που διατηρήθηκαν για 30 ή και 40 χρόνια. Φυσιολογικά 5-6 χρόνια αρκούν για μια εκπληκτική εξέλιξη που απεικονίζεται στα αρώματα και ξηρών καρπών ταιριασμένων με μία αδιόρατη νότα ιωδίου.
Συνδυασμοί:
Ψάρια και θαλασσινά είναι το παραδοσιακό πιάτο που συνοδεύει αυτό το κρασί. Ένας τολμηρός συνδυασμός είναι και αυτός με ορισμένα μανιτάρια champignons des bois.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...