Παραγωγική Διαδικασία:
Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, ελαφρά πίεση σε ασυνεχές πνευματικό πιεστήριο, στατική απολάσπωση, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 18 με 20οC. Ακολουθεί ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες περίπου.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Κίτρινο χρώμα, λουλουδάτο στη μύτη με νότες μέντας. Στόμα πλούσιο, στρογγυλό με γεύσεις βερύκοκο και ροδάκινο.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει άριστα φρέσκα ψάρια στο φούρνο και άσπρα κρέατα.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ