Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης με χρήση ζυμών για 6-8 ημέρες και σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30οC. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια για 12-18 μήνες και συνέχεια σε φιάλες για ένα περίπου χρόνο στις υπόγειες κάβες μας.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Σκούρο βαθύ κόκκινο χρώμα. Έντονο και σύνθετο άρωμα βιολέτας, γαρύφαλου και πιπεριάς. Πλούσιο και λιπαρό στο στόμα με μακριά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά ψητά κρέατα και γλυκά.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ