Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών για 6-8 ημέρες και θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30οC. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια για ένα περίπου χρόνο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθυκόκκινο χρώμα με πικάντικα αρώματα πιπεριού και κανέλλας. Στο στόμα είναι γεμάτο αλλά και εύκολο χωρίς επιθετικές τανίτες.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα(κρεατικά και λαδερά).

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ