Παραγωγική Διαδικασία:
Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια και η ζύμωση σε ανοξείδωτους κάδους γα ι 18-20 μέρες. Η ωρίμανση πραγματοποιείται μέσα δρύινα βαρέλια, που ανανεώνονται κατά το ένα τρίτο. Παραμονή στα βαρέλια για 20-22 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Αυτό το Grand Cru Classe κρασί έχει πυκνό έντονο χρώμα και γεύση που διαρκεί στο στόμα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα μαγειρευτά, πουλερικά, τυριά με έντονη γεύση.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ