από elenia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
COOKIES ΜΕ ΠΕΚΑΝ, ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

 

Υλικά (για 30 μεσαία μπισκότα):
  • 125 γρ. λευκό μαλακό αλεύρι βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. μαλακό ολικής αλέσεως βιολογικής γεωργίας
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. πεκάν βιολογικής γεωργίας
  • 30 γρ. καρύδι βιολογικής γεωργίας
  • 100 γρ. ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής γεωργίας
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/6 κ.γ. βανίλια bourbon
  • λίγη χοντρόκοκκη ζάχαρη demerara για το γαρνίρισμα πριν τα φουρνίσετε
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking και την κανέλα.

Σπάτε σε μικρα κομμάτια - όχι σε σκόνη - σε γουδί ή σε μίξερ τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνετε στο πλάι για αργότερα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε το αυγό και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ενσωματωθούν μεταξύ τους.

Σε σιγανή πλέον ταχύτητα, ρίχνετε σε τρείς δόσεις τα στεγνά υλικά στο μπολ με το βούτυρο. Όταν τα ενσωματώσετε, ρίχνετε και τους ξηρούς καρπούς, ενσωματώνοντας τα στο μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε την λαμαρίνα με τα μπισκότα, στη 2η θέση από κάτω.

Απλώνετε επάνω στη λαμαρίνα ένα φύλλο λαδόχαρτου και βάζετε μια κουταλιά του γλυκού (περίπου το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού) από την ζύμη. Το κάθε μπισκοτο, θα μοιάζει μορφολογικά σαν ένα μικρό βραχάκι και φυσικά δεν θα πρέπει να τα πιέσετε. Τα αφήνετε ως έχουν. Πασπαλίζετε το κάθε μπισκοτο με λίγη χοντρόκοκκη ζάχαρη demerara και τα βάζετε στον φούρνο. Τα ψήνετε για 10-12 λεπτά ή ώσπου να αποκτήσουν ένα ανοικτό καστανόχρυσο χρώμα. Μην τα παραψήσετε!

** Στα 5 λεπτά, και αυτό επειδή ο φουρνος μου είναι παλιός, γυρνάω την λαμαρίνα και φέρνω αυτά που είναι μέσα, στην έξω πλευρά. Επίσης, σε κάθε νεότερη φουρνιά, κρυώνω την λαμαρίνα όπου θα ακουμπήσω τη νέα ζύμη και προσθέτω 1 λεπτό επιπλέον στο κάθε ψήσιμο, μιας και η ζύμη από μεριά της θα έχει σφίξει ακόμη περισσότερο στο ψυγείο.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ