Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγετε έναν λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήνετε για μιση ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβετε μικρα κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.
Βάζετε το λάδι να κάψει.
Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μια σήτα ή στρατσόχαρτο.
Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.
Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγετε έναν λάκκο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ.
Αφήνετε για μιση ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβετε μικρα κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.
Βάζετε το λάδι να κάψει.
Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε. Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μια σήτα ή στρατσόχαρτο.
Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά.
Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...