Εκτέλεση:
Βάζουμε να λιώσει το βιτάμ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα υγρά με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το κακάο και ανακατέβουμε ξανά.
Κρατάμε μια φλυτζάνα από το μίγμα στην άκρη και στο υπόλοιπο ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τα ασπράδια (λίγο χτυπημένα) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε ρίχνουμε στο ζεστό μας γλυκό το μίγμα που είχαμε κρατήσει στη φλυτζάνα.
Βάζουμε να λιώσει το βιτάμ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα υγρά με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το κακάο και ανακατέβουμε ξανά.
Κρατάμε μια φλυτζάνα από το μίγμα στην άκρη και στο υπόλοιπο ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τα ασπράδια (λίγο χτυπημένα) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε ρίχνουμε στο ζεστό μας γλυκό το μίγμα που είχαμε κρατήσει στη φλυτζάνα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...