ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Υλικά:
  • 250 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 30 περίπου κομμάτια φρουί γλασέ (κατά προτίμηση κερασάκια)
Εκτέλεση:
  • Μέσα σ' ένα μπολ ρίχνετε το ινδοκάρυδο, την ζάχαρη και το αλεύρι και τ'ανακατεύετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και τ'ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Γεμίζετε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αγκαθωτό κορνέ και βάζετε τους εργολάβους σε ροζέτες πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.
  • Αφήνετε τους εργολάβους για 1 ώρα να στεγνώσουν.
  • Βάζετε στην κορυφή κάθε εργολάβου ένα κερασάκι ή ένα κομματάκι φρουί γλασέ και τους ψήνετε για 10 -15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα) όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν.
Σημείωση: Αν δεν έχετε κορνέ, κάντε το με ένα κουτάλι και μετά με ένα πηρούνι κάντε σχέδια ώστε να μοιάζει με ροζέτα.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ