ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΝΕΤΟΝΕ (ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ)

 

Υλικά:
  • 600 γραμ. σκληρό αλεύρι
  • 75 γραμ. νερό
  • 100 γραμ. μαγιά φρέσκια
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 20 γραμ. κεράσι, 20 γραμ. πορτοκάλι, 20 γραμ. δαμάσκηνα, όλα σε φρουί γλασέ
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. (Μέχρι τώρα δεν έχουμε βάλει καθόλου υγρό).
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.
  • Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς C. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να επανέρχεται, σαν μαξιλάρι.
Σημειώσεις:
  • Το ανακάτεμα των υλικών μπορούμε να το κάνουμε και στο μίξερ, με το γάντζο.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια 25-30 λεπτά (με το μίξερ λιγότερο).
  • Όταν βγάλουμε τη φουσκωμένη αλλά άψητη ζύμη από το φούρνο, την ακουμπάμε απαλά στο πάγκο για να μην κάτσει με το χτύπημα.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ