ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι σακκούλας
  • 1/2 κιλό σαντιγί
  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά για το γαρνίρισμα
  • κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα
  • αμύγδαλα καβουρντισμένα
Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και χρησιμοποιώντας αντί για κρύο νερό το χυμό της κονσέρβας του ανανά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγί, σιγά σιγά, και ρίχνουμε με προσοχή το ζελέ, τα αμύγδαλα και τέλος τον ανανά που τον έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
  • Όλα αυτά τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
  • Όταν κρυώσει τελείως γαρνίρουμε με ροδέλες ανανά και με κερασάκια.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε....

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ