Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
- Αλέθουμε σε λεπτό μύλο ή στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα
ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακή,
να στέκεται (γι' αυτό ο αριθμός των ασπραδιών "παίζει").
- Σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, το οποίο έχουμε στρώσει σε
λαμαρίνα, βάζουμε το μείγμα κουταλιές-κουταλιές σε κάποια απόσταση
γιατί απλώνουν. Από πάνω τοποθετούμε μισό αμύγδαλο (θα
χρειαστούμε γύρω στα 20).
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά, ξεκολλάμε με προσοχή και αφήνουμε
να στεγνώσουν σε σχάρα.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...