ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΜΑΡΕΓΚΑ

 

Υλικά:
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 175 γραμ. ζάχαρη
  • 175 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε τα ασπράδια ενώ ρίχνετε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι λίγο λίγο. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
  • Η μαγκιά στους μπεζέδες (μαρέγκα ψημένη) είναι το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C για 1 ώρα περίπου (ίσως και παραπάνω). Προσοχή να μην αρχίσει να κιτρινίζει από το ψήσιμο.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συνταγές θεραπείας του hangover

Μερικά από τα παρακάτω συνηθίζονται σε άλλες χώρες στο εξωτερικό. (ΕΝΑ από αυτά χρειάζεται να κάνετε, όχι όλα μαζί) Ενας κλασικός τρόπος να αποφύγεις το hangover, είναι να πίνεις ΠΟΛΥ νερό κατά τη...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ