από nantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ (ΚΑΙ ΖΥΜΗ)

 

Υλικά για τη ζύμη:
  • 500gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50gr. μαγιά φρέσκια
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 1 ντομάτα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
Από πάνω μπορείτε να βάλετε ότι υλικά σας αρέσουν. Εγώ προτιμώ:
  • ζαμπόν
  • μπέικον
  • μανιτάρια
  • πιπεριά
  • τυρί gouda
Εκτέλεση για τη ζύμη:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Βάζουμε το αλάτι και μετά λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή ίσα ισα που να ξεκολλάει από τα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή σε μέγεθος.

Τη βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και την ανοίγουμε με τα δάκτυλα (αν κολλάει βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας).

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε. Δεν θέλει βράσιμο.

Βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και τα υλικά που αρέσουν στον καθένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Υ.Γ. Το τυρί το βάζω πάντα τελευταίο για να μην καίγονται τα υπόλοιπα υλικά.

Χρησιμοποιώ ταψί εμαγιέ όχι ανοξείδωτο γιατί όταν δείτε τη πίτσα και έχει ψηθεί από πάνω έχει ψηθεί και από κάτω.

Καλή επιτυχία!

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ