Για την σάλτσα σολομού:
Για τα μακαρόνια:
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο και τα σουρώνουμε.
Για την σάλτσα:
(μπορεί να γίνει είτε παράλληλα με τα μακαρόνια είτε μετά)
Κόβουμε τον σολομό σε κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια για να τσιγαριστούν.
Τα σβήνουμε με την βότκα.
Ρίχνουμε το πουμαρό και αλατοπιπερώνουμε.
Το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Ρίχνουμε τον σολομό και την κρέμα γάλακτος.
Σε όχι πολύ δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει κι όταν έχει δέσει η σάλτσα το βγάζουμε από το μάτι.
Τελος:
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύουμε και έτοιμο!
- ένα μικρό πακέτο (100-150gr) σολομού
- μισό φλιτζάνι λάδι
- μισό φλιτζάνι πουμαρό
- ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 ξερά κρεμμύδια
- αλάτι-πιπέρι
- βότκα
Για τα μακαρόνια:
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο και τα σουρώνουμε.
Για την σάλτσα:
(μπορεί να γίνει είτε παράλληλα με τα μακαρόνια είτε μετά)
Κόβουμε τον σολομό σε κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια για να τσιγαριστούν.
Τα σβήνουμε με την βότκα.
Ρίχνουμε το πουμαρό και αλατοπιπερώνουμε.
Το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Ρίχνουμε τον σολομό και την κρέμα γάλακτος.
Σε όχι πολύ δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει κι όταν έχει δέσει η σάλτσα το βγάζουμε από το μάτι.
Τελος:
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύουμε και έτοιμο!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...