Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τα φιογκάκια al dente.
- Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό, σβήνουμε με τη βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Όταν τα φιογκάκια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε το σολομό και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε.
![](http://greekcook.gr/cache/7e/7e8ddc67fb59d34fd26ddfcb71d651ca.png)
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
![](http://greekcook.gr/cache/7e/7e8ddc67fb59d34fd26ddfcb71d651ca.png)
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
![](http://greekcook.gr/cache/7e/7e8ddc67fb59d34fd26ddfcb71d651ca.png)
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...