ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 500 γραμ. φιογκάκια
  • 200 γραμ. σολομό καπνιστό
  • μισό ποτηράκι βότκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τα φιογκάκια al dente.
  • Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό, σβήνουμε με τη βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Όταν τα φιογκάκια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε το σολομό και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε.
Σερβίρεται ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύεται με δροσερό ξηρό λευκό κρασί.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ