Εκτέλεση:
Καλά Μαγειρέματα!
- Βράζουμε τις πένες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό(υπολογίζουμε να βράσουν λίγο πριν την σάλτσα, για να μην κολλήσουν) και τους βάζουμε λίγο αλάτι.
- Κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια και τον σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε τηγάνι βαθύ.
- Αφού αρχίσει να ασπρίζει, τον σβήνουμε με το μισό κρασί και ρίχνουμε τον άνηθο και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά.
- Το φαγητό είναι ουσιαστικά έτοιμο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει. Πιστέψτε με και χωρίς αυτή είναι εξίσου νόστιμο και αρκετά ελαφρύ.
Καλά Μαγειρέματα!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...