από bikh

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 

Υλικά:
  • 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
  • 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (τη βάζουμε στη μαρέγκα)
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/4 βούτυρο γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • σαντιγύ και κερασάκια
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Σιρόπι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 5-6 εκατοστών. Bουτυρώνουμε 3 λωρίδες και τις βάζουμε τη μια πάνω στην αλλη. Tις τυλίγουμε σε ρολλό με τη βοήθεια των 3 δακτύλων μας (να έχουν ένα κενό με διάμετρο 6-8 εκατοστα).

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τα αμύγδαλα και τις βανίλιες.

Γεμίζουμε τα ρολλά κατά 3/4 και ψήνουμε για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Μόλις τα βγάλουμε τα περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Όταν κρυώσουν τα γλυκά μας τα διακοσμούμε με σαντιγύ και ένα κερασάκι.

Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-7 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Εάν θέλουμε να τα διατηρίσουμε περισότερες ημέρες τα αφήνουμε χωρίς σαντιγύ, την οποία προσθέτουμε πριν τα σερβίρουμε.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ