ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 βάζο πιπεριές (αν είναι δυνατόν χωρίς ξίδι)
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • ¼ γκούντα σε φέτες
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος σε λάδι. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε 1 με 2 λεπτά να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου να μισομαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και συνεχίζουμε το βράσιμο. Προσέχουμε να μείνει το φαγητό με αρκετή σάλτσα.
  • Ταυτόχρονα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες. Μόλις γίνουν τις σουρώνουμε και τις καίμε με λίγο λάδι.
  • Ετοιμάζουμε τις «φωλιές» ως εξής: Βάζουμε στο πάτο ενός ταψιού μια κουταλιά ταλιατέλες. Τοποθετούμε μια μερίδα κρέας με σάλτσα, από πάνω μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και λίγη σάλτσα. Σκεπάζουμε με ταλιατέλες (εδώ βάζουμε λίγο χεράκι για να δώσουμε ένα αξιοπρεπές σχήμα στις φωλίτσες). Βάζουμε πάνω στη φωλιά μια φέτα γκούντα και τελειώνουμε περιχύνοντας με σάλτσα. Κανονίζουμε να γίνουν τόσες φωλιές όσες και οι μερίδες του κρέατος.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ελπίζω να σας αρέσει.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ