Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαιντανό, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και έξι φλυτζάνια νερό.
- Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και, αν θέλουμε, λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι, επίσης ψιλοκομμένο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε τον στραγγισμένο ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, την ντομάτα ψιλοκομμένη, λίγο αλατοπίπερο και τις γαρίδες. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει όλο το ζουμί, το βγάζουμε απο την κατσαρόλα, το βάζουμε σε φόρμα για ζελέ και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμούμε με τις γαρίδες και με φυλλαράκια μαιντανού.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...