Εκτέλεση:
- Πλένεις και κόβεις το χταπόδι σε τέσσερα κομμάτια και το βάζεις σκέτο στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλει το ζουμί του.
- Πετάς το ζουμί, προσθέτεις το λάδι και τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και τσιγαρίζεις για λίγο. Έπειτα, διαλύεις την πάστα ντομάτας σε δυο κούπες νερό και το χύνεις στην κατσαρόλα.
- Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί και αφήνεις να σιγοβράσει, προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν έχει σχεδόν δέσει η σάλτσα, σβήνεις με το κρασί, αφήνεις να δέσει τελείως και ορμάς.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...