ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ

 


Υλικά:
  • 1 κουτί κατεψυγμένο χταποδάκι
  • λευκό ή κόκκινο κρασί(καλύτερα κόκκινο)
  • 2 κρεμμυδάκια μέτρια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 4-5 πατάτες μέτριες
  • 2-3 ντομάτες ή ένα κουτί με ντοματάκια
  • λίγο λάδι
  • 1 φραντζόλα ψωμί
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια το χταπόδι. Το βάζετε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και το περιχύνετε με κρασί μέχρι να καλυφθεί. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα.
  • Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια(αφού τα κόψετε σε ροδέλες-μην τα τρίψετε, θα λιώσουν τελείως στο βράσιμο!) και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το κρασί.
  • Τρίβετε τις ντομάτες (ή ανοίγετε το κουτί) και τις προσθέτετε. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε τις πατάτες, αφού πρώτα τις καθαρίσετε και τις κόψετε σε κομμάτια. Αφήνετε να βράσει μέχρι να χυλώσει, τσιμπώντας τις πατάτες με ένα πηρούνι για να δείτε αν έχουν βράσει κι αυτές.
  • Χρησιμοποιείτε το ψωμί για να κάνετε κολασμένες βουτιές στην σάλτσα την ώρα που το τρώτε!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ