Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το χταπόδι, γυρίζουμε ανάποδα το σώμα του και
αφαιρούμε τα εντόσθια του, τα μάτια και το δόντι του.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο σχήμα και στο
μέγεθος που θέλουμε, τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί.
- Βάζουμε το χταπόδι χωρίς να το αλατίσουμε στη μέση του ταψιού,
περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό και
τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά,στους 150
βαθμούς περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και το
χταπόδι.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε το χταπόδι σε
κομμάτια και το ανακατεύουμε με τις πατάτες.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...