ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

Υλικά:
  • 4 - 5 μέτριες πατάτες (μια καλή τηγανιά)
  • 2 κούπες ρεγκάτο
  • λίγη φέτα
  • 8 -10 αβγά
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά
  • ρίγανη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες χωρίς να ξεροψηθούν και στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Αλατίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε πυρέξ τόσο μεγάλο έτσι ώστε η στρώση να μην έχει πάχος πάνω από 2-3 εκατοστά.
  • Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, 1 κούπα τριμμένο τυρί, αλατοπίπερο και αρκετό μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.
  • Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, κάθετα προς το κοτσάνι της. Κάνουμε το ίδιο με την πιπεριά (όπως για την πίτσα). Στρώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τις πιπεριές στην επιφάνεια της ομελέτας.
  • Αλατίζουμε λίγο τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Καλό είναι η ομελέτα μας να μην γίνει πολύ παχιά για να ψηθεί γρήγορα και ομοιόμορφα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και εμφανίσιμο όταν την έψησα σε στρογγυλή πυρέξ ταρτιέρα.
Καλή όρεξη !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ