Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε όπως κόβετε τις πατάτες φούρνου. Τις αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
- Καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρείτε το δόντι και κόβετε τα πλοκάμια ανά δύο. Τα βάζετε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες και τα περιχύνετε με το κρασί και το λάδι. Προσοχή: Μην προσθέσετε νερό, το χταπόδι θα βγάλει όσο χρειάζεται. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δείτε ότι έχει πιεί όλο το νερό, τότε να προσθέσετε.
- Τοποθετήστε το φαΐ στο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα, ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...