ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

 

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 200 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι (στα μακαρόνια)
  • φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια
  • Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλει το νερό του και το κρατάτε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε και το χταπόδι, το σωτάρετε και το σβήνετε με το κρασί.
  • Ρίχνετε τα ντοματάκια, το νερό και το μακαρονάκι.
  • Βράζετε το χταπόδι με το μακαρονάκι σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ