ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό χταπόδι
- 200 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2 φλιτζάνια νερό
- πιπέρι
- ελάχιστο αλάτι (στα μακαρόνια)
- φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια
- Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλει το νερό του και το κρατάτε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε και το χταπόδι, το σωτάρετε και το σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε τα ντοματάκια, το νερό και το μακαρονάκι.
- Βράζετε το χταπόδι με το μακαρονάκι σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό.

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...