ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

 

Υλικά : (για 6 άτομα)
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Εκτέλεση:

  • Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (θα βγάλει από μόνο του νερό).
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά (με κλειστό το καπάκι) για 25 λεπτά. Χύνετε το νερό που θα βγάλει το χταπόδι.
  • Προσθέτετε το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί γύρω στα 45 λεπτά (εξαρτάται από το αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο).
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί (μην προσθέσετε άλλο νερό).

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ