ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Υλικά:
- ρύζι αμερικάνικου τύπου
- 1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερμαρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες)
- 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτάκι ντοματούλες
Δυσκολία
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και το σουρώνετε.
- Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...