ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ

 

Υλικά
  • 35 ντοματάκια
  • 500 γραμ. ντομάτες «τσερρυ»
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλικομμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού ζελατίνη
  • 1/3 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 3 κουτ. του γλυκού τεκίλα λευκή
  • 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (βλ. γλωσσάρι κόλιαντρος)
  • 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σέλερι
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε λίγο από την πλευρά του κοτσανιού στην κάθε ντομάτα για να μπορεί να σταθεί όρθια. Μ'ένα μαχαιράκι ή μικρό κουταλάκι βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες.
  • Ραντίζουμε τη ζελατίνη με το χυμό ντομάτας να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το μείγμα λίγο για να διαλυθεί η ζελατίνη ανακατεύοντας την σε 1 μικρη κατσαρόλα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ντομάτες.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ