ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
Υλικά:
- ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
Καλαμάτας αν βρείτε ή άλλο χωριάτικο απαραιτήτως όμως
πικάντικο
- ½ κιλό ή λίγο παραπάνω πιπεριές πράσινες κέρατα
(μακρόστενες)
- 1 pummaro (ίσως και λίγο παραπάνω
θα δείτε και με το μάτι ρίχνοντάς το)
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη ή φρέσκια από τη
γλαστρούλα μας
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Αν δεν το θέλετε τόσο καυτερό, ας μην ρίξετε την καυτερή πιπερίτσα.
- Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να
μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις
ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.
- Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε
και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση
πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε
αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και
αλμυρό.
- Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι
του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με
ένα πηρουνάκι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του
ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Αν δεν το θέλετε τόσο καυτερό, ας μην ρίξετε την καυτερή πιπερίτσα.
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...
Χόνδρος (Δαδιώτικος)
Εκτέλεση: Βάζετε σε κρύο νερό 3-4 ώρες (ή 1 ώρα σε χλιαρό νερό) σιτάρι (ποσότητα αναλόγως) σκληρό ψωμωμένο για να μαλακώσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε σακούλα χοντρή υφαντή,...