από dimitris_m

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΟΦΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 

Υλικά:
  • 2 γοφάρια (400-500 γρ. το καθένα)
  • 70 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Φιλετάρουμε τα γοφάρια αφαιρώντας με ένα τσιμπιδάκι τα κόκκαλα.

Θρυμματίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη.

Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Διαλύουμε το μέλι στο κρασί, προσθέτοντας το αλάτι και το λευκό πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι, ανακατευουμε και ξαναστρώνουμε τα αμύγδαλα όπως πριν.

Τα αφήνουμε ακόμα λίγο στη χαμηλή φωτιά για να βγάλουν το άρωμά τους.

Τοποθετούμε τα φιλέτα. Μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν λευκά, είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε απλώνοντας πάνω στα φιλέτα τα αμύγδαλα μέσα από το τηγάνι.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ