από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά:
- 4 πέστροφες
- 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πέστροφες, τις καθαρίζουμε, τις στεγνώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Βάζουμε στο στόμα κάθε πέστροφας τις φτερούγες της ουράς και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα που την τοποθετούμε από πάνω προς τα κάτω.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα σκεύος, τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ζεσταίνουμε το σκεύος βάζοντας και το καπάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε τα ψάρια ανάλογα με το μέγεθός τους επί 15-20 λεπτά.
Πλένουμε τις πέστροφες, τις καθαρίζουμε, τις στεγνώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Βάζουμε στο στόμα κάθε πέστροφας τις φτερούγες της ουράς και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα που την τοποθετούμε από πάνω προς τα κάτω.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα σκεύος, τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ζεσταίνουμε το σκεύος βάζοντας και το καπάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε τα ψάρια ανάλογα με το μέγεθός τους επί 15-20 λεπτά.
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...
Πώς καταψύχονται τα ψάρια
Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...