Για τη σάλτσα:
Ψήνουμε το φιλέτο της σφυρίδας και παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Καρυκεύουμε και σερβίρουμε. Σερβίρουμε και την σφυρίδα και ρίχνουμε και την σάλτσα που ήδη έχουμε ετοιμάσει.
Εκτέλεση σάλτσας:
Ετοιμάζουμε μια καραμέλα με το ξύδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ζωμό, και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Σιγοβράζουμε και καρυκεύουμε. Περνάμε από σινουά. Εάν θέλουμε δένουμε με ρου, μοντάρουμε με βούτυρο και προσθέτουμε τα ζουλιέν και φιλετάκια πορτοκαλιού.
- 50 γρ. ζάχαρη ψιλή
- 30 ml ξύδι
- 50 ml ζωμό ψαριού
- 30 ml χυμό πορτοκαλιού
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 30-40 γρ. βούτυρο
- φλούδες από 1/2 πορτοκάλι κομμένες ζουλιέν και ζεματισμένες
- φιλετάκια από 1 πορτοκάλι
- αλάτι-πιπέρι
- 20 ml βούτυρο κλαριφιέ
- αλάτι-πιπέρι
Ψήνουμε το φιλέτο της σφυρίδας και παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Καρυκεύουμε και σερβίρουμε. Σερβίρουμε και την σφυρίδα και ρίχνουμε και την σάλτσα που ήδη έχουμε ετοιμάσει.
Εκτέλεση σάλτσας:
Ετοιμάζουμε μια καραμέλα με το ξύδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ζωμό, και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Σιγοβράζουμε και καρυκεύουμε. Περνάμε από σινουά. Εάν θέλουμε δένουμε με ρου, μοντάρουμε με βούτυρο και προσθέτουμε τα ζουλιέν και φιλετάκια πορτοκαλιού.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...