από greekadman

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
GOURMET ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΛΑΧΟΥ ALA PANDESPANI

 

Υλικά:
  • 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο
  • 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2
  • 4 καρότα καθαρισμένα
  • 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. λάδι
  • μια πρέζα σαφράν
  • 5-7 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 4 λίτρα νερό
Εκτέλεση:

Βράζετε στο αλατισμένο νερό τα λαχανικά για 20 λεπτά και τα βγάζετε.

Βάζετε το ψάρι και το βράζετε για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, το κρασί και το σαφράν. Βγάζετε το ψάρι.

Βάζετε πάλι μέσα στη σούπα τις 4 βρασμένες πατάτες, το 1 κρεμύδι, το μισό σέλερι και 1 καρότο. Τα πολτοποιείτε με το blender χειρός.

Σερβίρισμα: Aδειάζετε σε ζεστά πιάτα την ψαρόσουπα, τοποθετώντας ένα κομμάτι ψάρι στο μέσον.

Για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της συνταγής επισκεφτείτε μας στο http://pandespani.com

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ