ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

Υλικά :
  • 2 φιλέτα σολομού από τον ψαρά μας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 λεμόνι
  • τζιν
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι-πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τα φιλέτα σολομού φορώντας γάντια (γιατί αλλιώς τα χεράκια μας θα μυρίζουν για 2 ημέρες).
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, και ρίχνουμε από πάνω αρκετό τζιν.
  • Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι το χυμό του λεμονιού με μια κουταλιά μέλι. Όταν γίνει ομοιόμορφο μείγμα, το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο σολομό.
  • Αφού αλατοπιπερώσουμε το σολομό, κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε επάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ