ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Υλικά:
  • ένα κουτί κανελόνια (500gr)
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • μία ώριμη ντομάτα
  • έναν κύβο ζωμό κρέατος ή μια κουτ. της σούπας
  • μια κουτ. της σούπας τοματοπελτέ
  • μισό ποτήρι νερό
  • ένα κρεμμύδι μέτριο
  • μισό φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 gr κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης
  • 100-150 gr reggato
  • ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο μαϊντανό
  • ελάχιστο μπαχάρι
  • αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, βασιλικό (από μια πρέζα, ξέρετε)
  • 300 gr gouda

Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, τσιγαρίζουμε τον κιμά.
  • Όταν τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να γίνει ο κιμάς σε μέτρια φωτιά για να φύγει όλο το νερό.
  • Μετά ρίχνουμε τα τυριά, εκτός από το gouda, τα οποία τα έχουμε κομμένα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και τη φρυγανιά ανακατεύοντας και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Γεμίζουμε τα κανελόνια τα οποία δεν τα έχουμε βράσει πριν και τα στρώ νουμε σ' ένα ταψάκι περίπου 35Χ20cm.Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στ ους 2200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
  • Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο gouda και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ