Για τη σάλτσα:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αφήνουμε να σωταριστεί καλά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός (προαιρετικά βάζουμε και όποιο μυρωδικό μας αρέσει π.χ. βασιλικό, κανέλα κλπ). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σωτάρουμε το σκ;oρδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό. Βράζουμε για λίγο (η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ αραιή).
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώνουμε σε πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα (πρεπει να τα σκεπάζει) και με την κρεμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περιπου 40' στους 180 C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10' να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αφήνουμε να σωταριστεί καλά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός (προαιρετικά βάζουμε και όποιο μυρωδικό μας αρέσει π.χ. βασιλικό, κανέλα κλπ). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σωτάρουμε το σκ;oρδο ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό. Βράζουμε για λίγο (η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ αραιή).
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και στρώνουμε σε πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα (πρεπει να τα σκεπάζει) και με την κρεμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περιπου 40' στους 180 C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλα 10' να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...