από eria

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • μπέικον
  • τυρί ξυσμένο
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
  • τυρί φέτες κομμένες τετράγωνες
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι για τα μακαρόνια
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε τον κύβο και αφού διαλυθεί ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα σουρωνουμε εφόσον έχουν ψηθεί τόσο όσο αρέσει στον καθένα (υπόψιν θα ψηθούν και στο φούρνο) και μετά καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μακαρόνια.

Έπειτα σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίζουμε το μπέικον ελαφρώς να ροδίσει,(να τα έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια) ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα μακαρόνια και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Την περιχύνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύομε.

Παίρνουμε ένα πυρέξ ταψί και ρίχνουμε ξυσμένο τυρί. Βάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε το υπόλοιπο ξυσμένο τυρί. Τέλος, στρώνουμε και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί που είναι κομμένο σε φέτες. Αν θέλουμε την επιφάνεια την αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μην καεί το τυρί - μόνο να λιώσει. Η ώρα ψησίματος είναι 10 με 20 λεπτά.

Να συμπληρωσω ότι πιο ελαφρύ είναι να μην τηγανίσουμε το μπέικον να το ρίξουμε όπως είναι. Σας βεβαιώνω ότι είναι πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ