από
123
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΟΓΑΛΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά:
- 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. γάλα
- 7 κομμάτια καθαρισμένο καρπούζι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το γάλα στο μπλέντερ για περίπου 1-2 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το καρπούζι.
Τέλος, βάζουμε το μίγμα σε όμορφα ποτηράκια και άπω πάνω τα αμύγδαλα και στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τώρα αν είναι για φίλους σερβίρετε με μια φέτα καλυμμένη με άσπρη μερέντα ή μια φρουτοσαλάτα με πολύ ανανά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το γάλα στο μπλέντερ για περίπου 1-2 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το καρπούζι.
Τέλος, βάζουμε το μίγμα σε όμορφα ποτηράκια και άπω πάνω τα αμύγδαλα και στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τώρα αν είναι για φίλους σερβίρετε με μια φέτα καλυμμένη με άσπρη μερέντα ή μια φρουτοσαλάτα με πολύ ανανά.
Τζιτζιμπίρα
Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη. Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη...
Γρανίτα με φράουλες
Υλικά 1/2 κιλό φράουλες 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα χυμό λεμόνι 1 ασπράδι αβγού 1/2 κούπα ζάχαρη Εκτέλεση Χτυπήστε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε...
Ginger Beer (τζιτζιμπίρα)
Υλικά 3-4 μεγάλες φρέσκιες ρίζες τζίντζερ (πιπερόριζα) χυμό 2 γλυκολεμονιών (λάιμ), (ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού από λεμόνι, ανανά ή γκρέηπφρουτ) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας νερό...