από
kondim
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 βιτάμ
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι κοπανισμένα καρύδια
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ καλά. Ύστερα ρίχνουμε τ'αυγά, μετά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Και τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30 νούμερο) ρίχνουμε το μίγμα, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180-190 βαθμούς.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι για 5-6 το πολύ λεπτά τότε το ρίχνουμε σιγά, κουτάλα-κουτάλα.
Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
Καλή επιτυχία!
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1,5 φλυτζάνι νερό
- 1 κ.γ. λεμόνι
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ καλά. Ύστερα ρίχνουμε τ'αυγά, μετά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Και τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 30 νούμερο) ρίχνουμε το μίγμα, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180-190 βαθμούς.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι για 5-6 το πολύ λεπτά τότε το ρίχνουμε σιγά, κουτάλα-κουτάλα.
Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...