ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:

Για τη ζύμη:
  • 10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/3 κούπας κονιάκ
Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να αναμειχθεί.

Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Το ρίχνετε κουταλιά - κουταλιά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με προσοχή. Προσθέτετε το κονιάκ και τέλος, τα καρύδια.

3Βουτυρώνετε ένα ταψί 30 εκ. και αδειάζετε το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια.

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 3 - 4 λεπτά. Το ρίχνετε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό.

Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε σκεπασμένη στο ψυγείο.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ