Για το σιρόπι:
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τις βανίλιες έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και προσθέτουμε την μαρέγκα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε το σιρόπι.
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τις βανίλιες έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και προσθέτουμε την μαρέγκα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε το σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...